In 2016 bedachten Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema dat het goed zou zijn om voorbeelden te laten zien waarin mantelzorgers vertellen door wie ze zich geholpen voelen. Zij zijn zelf mantelzorger en ervaren dat er veel voor mantelzorgers bedacht wordt om hen te ontlasten, maar dat echte steun vaak in hele kleine dingen zit. Zo ontstonden de Mantelzorg Awards als waardering voor mensen die het mantelzorgers mogelijk maken te leven met mantelzorg. Waardering door de mantelzorgers zelf, omdat zij het beste weten wat hen helpt. 

De initiatiefnemers vonden veel steun voor hun idee, waarop het ministerie van VWS besloot er subsidie aan te geven om realisatie mogelijk te maken. 

Na twee landelijke edities gaan we in 2018 naar een Mantelzorg Award per gemeente.

We ontwikkelen een toolkit met drie gemeenten. Deze toolkit en website bieden alle ingrediënten om zelf een gemeentelijke Mantelzorg Award verkiezing te organiseren. Behalve de drie pilotgemeenten kunnen ook andere gemeenten al proefdraaien.

Na de Dag van de Mantelzorg, waarop de prijzen voor 2018 worden uitgereikt, wordt de toolkit vervolmaakt, zodat in 2019 iedereen die dat wil er in zijn of haar gemeente mee aan de slag kan.

 

 

 

De Mantelzorg Awards is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details