Mantelzorg Awards 2017 bij Hart van Nederland
24-10-2017

Op 21 oktober ging Hart van Nederland langs bij Aad Admiraal om hem en zijn medebewoners te interviewen over zijn deelname aan de Mantelzorg Awards. Bekijk hier het item terug. 

De 10 finalisten zijn bekend!
11-10-2017

De jury heeft uit 312 nominaties tien finalisten geselecteerd, vanaf 17 oktober kun jij op jouw favoriet stemmen.

Hieronder staan de finalisten met een korte omschrijving van de reden dat zij genomineerd zijn als finalist: 

Aad Admiraal "Naaste liefde/zorg voor de buren blijft bijzonder. De hulp die hij biedt is eenvoudig, maar erg effectief en neemt zorgen weg."

Marjolijn Bruurs"Aan beide kanten mantelzorgelijk en mantelzorger voor haar vader. Kracht halen uit jezelf, je eigen situatie en er iets mee doen. Ze staat voor iedereen klaar."

Yvonne Faber "Aansluiten bij wat iemand prettig vindt. Uit geloofsovertuiging of leefstijl. Dat is zo enorm waardevol!"

Nick Wolven en Jeroen Brouwer"Begeleiding op maat geven door Jeroen & Nick. Zo te lezen doen ze dit perfect en is dit ook nodig. Zien de mens en de mogelijkheden oplossingen."

Marielle Schreij "Een uitermate 'buiten de lijntjes kleurder'. Inspirerend en goed om -ook tijdens de opname van mevrouw- contact te blijven houden met meneer."

Karin Schroder "Iemand bij de gemeente die het goed doet, inzicht lijkt te hebben en stappen durft te nemen en er echt is voor de cliënt." 

Wies van de Nieuwendijk"Betrokken bij alles, kennisdelend; bijeenkomsten voor familie helpen om alles in het juiste perspectief te zien. Daarnaast ondersteunend en werkend aan welbevinden."

Monique van Doorn"Het combineren van werk en zorg is niet zelden een enorme kluif. Hoe belangrijk is het dan als een werkgever hier echt oog voor heeft. Langdurig!"

Bert van Oostenbrugge"Doet net een stapje meer als harder, effect is ondersteunend in het dagelijkse mantelzorgen" 

Joke Vermeer"Wat de inzet van een vrijwilliger een verschil kan maken! Hoe bijzonder dat zij door deze vrijwilligster gewoon thuis kan blijven."

 

Het verhaal van Luc Pluijmen
9-10-2017

Wij hebben dit jaar weer veel bijzondere verhalen ontvangen van mantelzorgers over de personen die zoveel voor hun betekenen. Ook in 2016 hebben wij al veel bijzondere verhalen mogen verzamelen en enkele daarvan zijn vastgelegd op video om deze verhalen ook met jullie te kunnen delen. Zo nomineerde Luc de neuroloog van zijn vader, Jorrit Hoff. Waarom? Bekijk hieronder het verhaal van Luc, zijn vader en neuroloog Jorrit Hoff.


Het verhaal van 'Ouders voor goede zorg'
3-10-2017

Ook dit jaar ontvangen wij weer bijzondere verhalen van mantelzorgers over de personen die zoveel voor hun betekenen. In 2016 hebben wij al veel bijzondere verhalen mogen verzamelen en enkele daarvan zijn vastgelegd op video om deze verhalen ook met jullie te kunnen delen.

 

Hieronder zie je het verhaal van 'Ouders voor goede zorg'. Ouders van kinderen die veel zorg nodig hebben vinden steun bij elkaar in 'Ouders voor goede zorg'. Erika van de Bilt nomineerde hen voor de Mantelzorgawards 2016.

 


 

 

Mantelzorg Awards uit handen Irene Moors
25-09-2017

Wij zijn blij te mogen melden dat op 10 november Irene Moors de Mantelzorg Awards uitreikt in de gemeenten van de drie finalisten met de meeste stemmen. Naast dat Irene de Mantelzorg Awards een warm hart toedraagt is ze betrokken bij meerdere maatschappelijke projecten, waaronder het Rode Kruis.  

 

Het verhaal van de burenapp
21-09-2017

Ook dit jaar ontvangen wij weer bijzondere verhalen van mantelzorgers over de personen die zoveel voor hun betekenen. In 2016 hebben wij al veel bijzondere verhalen mogen verzamelen en enkele daarvan zijn vastgelegd op video om deze verhalen ook met jullie te kunnen delen.

Zo nomineerde Maruschka haar buren. Waarom? Bekijk hieronder het verhaal van Maruschka, haar man Pieter en hun buren.

 

Juryleden Mantelzorg Awards 2017 bekend
20-09-2017

De jury van dit jaar bestaat uit mantelzorgers en iemand die beroepsmatig zeer betrokken is bij mantelzorg. De juryleden zijn: Maruschka Kroon (voorzitter), Jolanda Terlien, Margreet Mantel, Wilco Kruijswijk en Henk Strating.

 

Mantelzorg Awards 2017 te gast bij RTV Ridderkerk
13-09-2017

Afgelopen week was mede initiatiefnemer van de Mantelzorg Awards 2017 Annette Stekelenburg live te horen op de radiozender van RTV Ridderk. Luister hieronder het interview terug.

 

 

 

Het verhaal van Ine
6-09-2017

Ook dit jaar ontvangen wij weer bijzondere verhalen van mantelzorgers over de personen die zoveel voor hun betekenen. In 2016 hebben wij al veel bijzondere verhalen mogen verzamelen en enkele daarvan zijn vastgelegd op video om deze verhalen ook met jullie te kunnen delen.

In onderstaande video vertelt Ine hoe zij zich geholpen voelde met de steun van thuiszorgmedewerker Jolanda.

 

 

Nomineer nu jouw beste steun voor de Mantelzorg Awards 2017
4-09-2017

Na een succesvolle start van de Mantelzorg Awards in 2016 bieden we ook dit jaar mantelzorgers de gelegenheid om te laten weten door wie ze zich het meest gesteund voelen en waarom. Het is vanaf nu tot en met 8 oktober mogelijk om bijvoorbeeld die ene verpleegkundige of dokter, die bijzondere medewerker van de gemeente die je zo goed hielp in het bureaucratische oerwoud of die buurvrouw die op je kinderen past als jij naar je zieke moeder moet, te nomineren voor een Mantelzorg Award.

Terugblik Mantelzorg Awards 2016
12-08-2017

We kijken terug op een succesvolle eerste edtie van de Mantelzorg Awards in 2016. Als je nog eens wilt zien wie er in 2016 werden genomineerd voor de Mantelzorg Awards dan kan je hier de filmpjes terugkijken van enkele aansprekende voorbeelden. 

 

 
De spelregels zijn bekend
11-08-2017

Ook in 2017 bieden wij mensen die voor een familielid of andere dierbare zorgen, de gelegenheid om te laten weten door wie ze zich daarbij het meest gesteund voelen en waarom. De opzet van de verkiezing is inmiddels bekend en bestaat uit een nominatieperiode en een stemperiode. De 3 finalisten met de meeste bevestigde stemmen ontvangen op 10 november 2017 een prachtige Mantelzorg Award.

Nominatieperiode
Van 4 september tot en met 8 oktober 2017 kunnen mantelzorgers nominaties indienen. Daarna zal de vakjury 10 finalisten selecteren die vanaf 17 oktober mogen strijden om de Mantelzorg Awards. Deze 10 finalisten worden op 11 oktober bekend gemaakt via de website, per nieuwsbrief en via Facebook en Twitter.

Stemperiode
Er kan van 17 oktober tot en met 31 oktober 2017 gestemd worden op de 10 finalisten. Stemmen kan heel eenvoudig. Vanaf 17 oktober zullen alle finalisten op de homepagina worden gepresenteerd en kan je door op jouw favoriet te klikken meteen je stem uitbrengen. Je ontvangt daarna nog een bevestigingsmail waarmee je jouw stem moet bevestigen.

 

Nieuws
30-11--1

Het laatste nieuws over de Mantelzorg verkiezing 2017 vind je hier.

De Mantelzorg Awards is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.