Als je nog eens wilt zien wie er in 2016 werden genomineerd voor de Mantelzorg Awards, hierbij filmpjes van enkele aansprekende voorbeelden:

Ine nomineert Jolanda van de thuiszorg

Mantelzorgers nomineren degene door wie ze zich gesteund voelen voor een Mantelzorg Award. Zoals Ine, zij zorgt voor haar moeder met Alzheimer. Ine voelt zich daarbij zeer gesteund door thuiszorgmedewerker Jolanda van de thuiszorg omdat ze hele praktisch informatie geeft over het omgaan met de ziekte van haar moeder.


 

Luc Pluijmen nomineert de neuroloog van zijn vader, Jorrit Hoff

De vader van Luc heeft Parkinson. Luc vertelt in dit filmpje hoe hij zich gesteund voelt door de manier waarop neuroloog van zijn vader, Jorrit Hoff, de familie betrekt. Luc weet daardoor samen met zijn familie goed aan te sluiten wat goed is voor zijn vader en daarmee ook weer voor henzelf.


 

Esther nomineert Liane Wolfert van de mantelkring in Dronten

Liane weet op een unieke manier mantelzorgers met elkaar te verbinden. De behoefte van mantelzorgers is steeds uitgangspunt voor Liane. Voor Esther, die Liane nomineerde, is de wekelijkse woensdagochtend bij de Mantelkring, waar ze andere mantelzorgers ontmoet, inmiddels heilig.


 

Maruschka nomineert haar buurvrouwen voor de appgroep ‘Pieters jas’

Het idee dat haar buren snel beschikbaar zijn voor hulp aan haar man Pieter geeft Maruschka veel rust. Voor de buurvrouwen misschien niet bijzonder wat ze doen, maar voor Maruschka heel speciaal. Maruschka vond het erg fijn om met de nominatie op een bijzondere wijze te laten blijken hoe blij ze met deze steun van de buren is.


 

Coördinator mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Paula Bierma is genomineerd door Jolanda

Paula is zelf ook mantelzorger en is door haar ‘goed kunnen luisteren’ een fijne steun voor Jolanda. Haar betrokkenheid en begrip betekenen veel voor Jolanda. Jolanda hoefde niet lang na te denken over wie haar beste steun is en nomineerde Paula voor een Mantelzorg Award.


 

Prijsuitreiking Mantelzorg Awards 2016

Gerda Havertong en Martin van Rijn reikten op 24 januari 2017 de Mantelzorg Awards'16 uit. Uit een selectie van de meest aansprekende voorbeelden van goede steun aan mantelzorgers ontvingen de winnaars de Mantelzorg Award 2016.

De Mantelzorg Awards is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details